گروه جامعه: آمار باورنکردنی طلاق آن هم در کشوری اسلامی که بر اساس باور عموم مردم آن طلاق عرش الهی را به لرزه در میآورد؛ جوانان فرصت شناخت را از هم میگیرند.
آیا شما برادر یا خواهر دارید؟ دوست بسیار صمیمی چطور؟ اگر دارید چه قدر با هم تشابه فکری داشته سلایق و اخلاق مشترک دارید؟ تاکنون چند بار با برادر، خواهر، پدر، مادر یا دوستان و نزدیکان خود دچار اختلاف شده کارتان به دعوا و قهر کشیده است؟ بعد از آن چند بار آشتی کردهاید؟ آیا با یک اختلاف کوچک و یا حتی بزرگ خواهر، برادر و یا دوستتان را برای همیشه کنار گذاشتهاید؟
قدر مسلم همه این تجربه را دارند که با نزدیکان خود دچار اختلاف نظر یا سلیقه و رفتار شوند؛ این یک امر طبیعی است. دعوای بین خواهرها و برادرها هم مسئلهای است که تقریباً همه آن را تجربه کردهاند.
خواهر یا برادر یعنی کسی که هم خون ماست و تشابه ژنتیکی با ما دارد، پدر و مادر مشترک هم یعنی تربیت مشابه، زندگی در یک خانه هم محیط و تجربههای مشابه زندگی در پی دارد. حال وقتی انسان به صورت معمول با فردی که از جهت ژنتیکی، تربیتی و محیطی با وی تشابه دارد، تفاوت سلیقه و نظر دارد، چرا جوانان کنونی جامعه ما فکر میکنند با فردی که هیچ تشابه ژنتیکی، تربیتی و محیطی با وی نداشتهاند نباید هیچ اختلاف نظری داشته باشند؟!
همسر یعنی فردی غریبه که قرار است با اصول تفکری و اعتقادی هماهنگ به ساختن اصل و فرع زندگی در کنار هم بپردازیم، شناخت و فعالیتی که به زمان نیاز دارد. فرصتی که اکنون با فروریختن قبح طلاق پسران و دختران جامعه ما آن را از خود میگیرند.
یک گزارش نگران کننده: در هر ساعت ۱۹ طلاق در کشور ثبت میشود
علی اکبر محزون، مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور با اعلام این مطلب که آمار طلاق در کشور همچنان رو به افزایش است، گفت: در سال گذشته هر ساعت ۱۹ طلاق در کشور به ثبت رسیده است.
وی همچنین اعلام کرده است که براساس آمارها، نرخ طلاق به ازای هر یکهزار نفر جمعیت کشور ۲,۱ درصد است یعنی به ازای هر هزار نفر جمعیت ۲.۱ مورد طلاق در کشور ثبت میشود. همچنین در سال ۹۳ به ازای هر ۴.۴ مورد ازدواج در کشور یک مورد طلاق به ثبت رسیده و این در حالیست که سال ۹۲ به ازای هر پنج مورد ازدواج یک مورد طلاق به ثبت رسیده بود.
پیامبر(ص) فرمودهاند: «ازدواج کنید و طلاق ندهید، زیرا با طلاق عرش الهی به لرزه میافتد». این حدیث قرنها مبنای تفکر دختران و پسران جامعه ایران در خصوص طلاق بود اما اکنون با فروریختن مبانی تفکری که بر اساس آن طلاق امری قبیح است، زوجهای جوان به محض مواجه شدن با کوچکترین و جزئیترین اختلاف نظری اولین راهکاری که به آن میاندیشند طلاق است!
قبل از به لرزه درآوردن عرش الهی کمی به هم فرصت دهید
متأسفانه قبح طلاق ریخته است. در گذشته وقتی زوجین دچار مشکل میشدند آخرین راهکار خود را طلاق میدانستند و تاجایی که میتوانستند به کمک خانوادههای خود راههای حل اختلاف را جستوجو و امتحان میکردند. اما اکنون زوجین هیچ فرصتی به خود و به هم برای شناخت همدیگر و یافتن راهکار مشکلات نمیدهند. اما آیا بهتر نیست زوجین قبل از به لرزه درآوردن عرش الهی کمی به همدیگر فرصت دهند؟