ورود به سایت
لطفا تایپ کنید...
رتبه کلی: 1596


درباره من
علی ابراهیمی
دانشجوی دکترای زیست شناسی
علاقمند به مباحث اجتماعی
علی ابراهیمی (biosyst83 )    

این بار کمی متفاوت باشیم 3

درج شده در تاریخ ۹۰/۰۹/۳۰ ساعت 21:42 بازدید کل: 908 بازدید امروز: 208
 

در جوامع امروزه حرف از اخلاق و تقیدات اخلاقی برای ادای وظیفه دیگر تقریبا هیچ جایگاهی ندارد و تنها شاید جامعه های اخلاق مدار و ایدئولوگ همچون برخی از جوامع شرقی هستند که مبنای التزام به وظیفه را اخلاق و تعاریفی در حول و حوش آن مانند تقوا، ایمان، نیت خیر، خدمتگزاری و ... قرار میدهند. با توجه به اینکه این کلمات درذات خود بسیار مقدس و مهم هستند ولی آنچه تاریخ نشان داده بخاطر بحثهای پیچیده شخصیت فرد و اجتماع، آموزش،  رفتار و در یک کلام روانشناسی اجتماعی چندان کارآمد نشان نداده اند. با این دید که این متن درصدد تضعیف اهمیت و نقش آنها در جامعه و بطور کلی تجربه تاریخی جوامع نیست. اما آنچه مسلم است کمی باید از ابعاد دیگر نیز التزام عمل برای اجرای وظایف ایجاد کرد.
قدرت و مقام و ثروت درعین اینکه از دید جوامع ما مطرود است اما در ذات هر انسانی حداقلهایی از تعلق به این موارد را می توان یافت. پس با این دید که هرانسانی ذاتا علاقه گرایش به این عرصه را دارد باید گفت خطاست که افراد را در معرض ابتلا قرار دهیم تا نتیجه را ببینیم و سپس تصمیم بگیریم. به عبارت ساده تر بهتر است به جای انکه دنبال افراد مقدس بگردیم، این تفکر را اصلاح کنیم و بدانیم که همه درخطر لغزش هستند، همه افراد ثروت را دوست دارند، همه مقام را دوست دارند پس بهتر است که افراد را با این خمیرمایه بپذیریم، پس انتظار صوفی گری از مدیران انتظار ناشایتی است وبهتر اینست که فرد با تمام تمایلات خود به قانون پایبند باشد و التزام عملی ملموستری برای انجام وظایف از طرف افراد جامعه طراحی و با همان قالب نیز امسئولین را محک بزنیم و اداره کنیم.
درنتیجه این گفته اشتباه است که بگوییم یک کاندیدا صرفا بخاطر خدا و خدمت به مردم پا به عرصه گذاشته و اصلا این خود انتظار نابجایی است پس با اشراف به این موضوع راههایی را بیابیم که افراد درمسیر صحیح مسولیت پذیری قرار گرفته و بدان پایبند باشند. یعنی بپذیریم که کاندیدایی که به عرصه پاگذاشته سطحی از تمایل به قدرت و ثروت را دارد و این فی نفسه بد نیست اما در کنار این تمایل باید وظایفش را به درستی انجام دهد و این خود دو نتیجه توام دارد. اول اینکه در عقیده و نیت افراد نزدیک به صواب اندیشیده ایم و دیگر اینکه رفتارهای بعدی افراد را هم بهتر و ملموستر ارزیابی خواهیم کرد و افراد نیز هیچ منتی بر گردن جامعه نخواهند داشت چون در قبال وظیفه ای که انجام می دهند سطوحی از ثروت و قدرت را نصیب خود ساخته اند.


پایان

تاریخ آخرین ویرایش مطلب: تاریخ آخرین ویرایش: ۹۰/۱۰/۰۲ - ۰۴:۲۲
اشتراک گذاری: تلگرام فیسبوک تویتر
برچسب ها:



لوگین شوید تا بتوانید نظر درج کنید. اگر ثبت نام نکرده اید. ثبت نام کنید تا بتوانید لوگین شوید و علاوه بر آن شما نیز بتوانید مطالب خودتان را در سایت قرار دهید.
فراموش کردم
تبلیغات
کاربران آنلاین (1)